Övervåning
Bottenvåning
Källare
Källare
Övrigt
 
Vårt hus är en salsbyggnad med karolinsk planlösning ... läs mer

måndag, september 29, 2008

Nya tapeter i alkoven

Alkoven är nu tapetserad... läs mer

fredag, september 26, 2008

Överskåpen till diskbänken

Överskåpen över diskbänken i verkstaden är nu på plats... läs mer

lördag, september 20, 2008

Centraldammsugaren

Sedan vi flyttade in har vi kört slut på tre stycken dammsugare. För mycket slipdamm antar jag. Nu har vi i alla fall investerat i en ny centraldammsugare. Det tog en dag att koppla in och dra alla rör. För att inte göra allt för mycket åverkan satte jag bara in ett uttag på övervåningen och ett på bottenvåningen. När golvet i hallen ska bort så blir det fler uttag på bottenvåningen och även i källaren. Jag kan även dra fler uttag till övervåningen genom att gå upp i väggen vid arbetsrummet.


Uttaget i hallgarderoben.

Enheten för centraldammsugaren placerades i hallgarderoben och upptar i stort sett hela garderoben. Från början hade jag tänkt att sätta upp en ny garderob bredvid den befintliga men det blir ett för stort projekt ju nu så det får vänta till senare. Den gamla garderobsdörren med karm från rummet som blev föräldrasovrum är sparad och behöver bara passas in lite.


Extra garderobsplaner.

Utblåset har jag inte bestämt mig än var det ska dras. Jag har en murstock bakom väggen i garderoben så det skulle kunna gå att nyttja någon ventilationskanal. Alternativet är att dra rör ner snett ner genom golvet och via torpargrunden komma ut på baksidan. I installationsanvisningen till dammsugaren stod det att det även går bra att blåsa luften direkt in i torpargrunden men letar man lite på nätet så rekommenderas inte det. Jag kan även dra rören under hallgolvet, under källartrappen och ut på framsidan.


Rördragningen upp till övervåningen.

På övervåningen gjorde jag en tillfällig lösning genom att bara sätta upp uttaget en bit upp på väggen. Det kommer att byggas ett hörnskåp på denna plats senare med inbyggd mathiss ner till köket. När detta är byggt kommer uttaget att placeras om.


Uttaget på övervåningen.

Det kändes spännande att trycka på knappen första gången... Vilket suuuug. Slangen är tolv meter lång så från dessa uttag når man nu hela huset (utom källaren). Jag kommer även att placera golvsockeluttag på vissa ställen så att man lätt kan sopa in smulor och annat. Två stycken i köket, en i farstun och en vid öppna spisen.

söndag, september 14, 2008

Överskåpen till arbetsbänken

I helgen har jag tillverkat överskåp till verkstaden... läs mer